Prowadzenie działalności w branży spożywczej jest z reguły związane z koniecznością posiadania odpowiedniego sprzętu przeznaczonego do produktów spożywczych. Dzięki nim praca jest szybsza i łatwiejsza, a produkty są świeże i tak przygotowane, jak oczekuje tego klient. Przykładowo, urządzenia masarskie umożliwiają pokrojenie wędlin lub zmielenie ...
Prowadzenie działalności w branży spożywczej jest z reguły związane z koniecznością posiadania odpowiedniego sprzętu przeznaczonego do produktów spożywczych. Dzięki nim praca jest szybsza i łatwiejsza, a produkty są świeże i tak przygotowane, jak oczekuje tego klient. Przykładowo, urządzenia masarskie umożliwiają pokrojenie wędlin lub zmielenie mięsa na stoisku mięsnym, a w piecu konwekcyjnym można przyrządzić idealną potrawę w restauracji. Specjalistyczny sprzęt przydaje się w działalnościach o różnym profilu.
Dostępna na rynku bogata oferta krajalnic umożliwia pokrojenie na plastry o pożądanej grubości nie tylko wędlin, ale również serów oraz pieczywa. Krajalnice ręczne wymagają całkowitej obsługi przez pracownika, dlatego sprawdzą się np. w małych sklepach. Z kolei do krojenia dużych ilości produktów w zakładzie produkcyjnym, firmie cateringowej, dużym sklepie lub hotelowej restauracji bardziej odpowiednie będą krajalnice automatyczne. Wystarczy je tylko zaprogramować i obecność pracownika nie jest wymagana.
Klienci coraz częściej chcą również zmielić na miejscu w sklepie świeży kawałek mięsa, a więc kolejnym niezbędnym sprzętem jest wilk do mięsa. I tutaj również dostępne są różne rodzaje maszynek, którymi można zmielić od kilku kilogramów mięsa na godzinę po nawet 450 kilogramów. Z kolei przygotowanie idealnych kotletów umożliwi ręczna lub automatyczna kotleciarka gastronomiczna.
Produkty spożywcze zazwyczaj muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach, które przedłużają ich żywotność. Zapewniają je urządzenia chłodnicze, takie jak: zamrażarki, witryny, lady i regały chłodnicze, witryny sałatkowe i cukiernicze oraz dystrybutory do lodów. Z kolei pakowarki próżniowe umożliwiają przechowywanie produktów w opakowaniu bez powietrza, które przyśpiesza ich psucie.
Wszystkie wymienione powyżej urządzenia służą odpowiedniemu przygotowaniu produktów, by następnie poddać je już ostatecznej obróbce i podać klientowi, np. w restauracji. Do tego służą piece konwekcyjno-parowe, które umożliwiają przygotowanie idealnych, soczystych i chrupiących potraw.
Podkategorie:
330 mm
500 W
230 V
Krajalnice do wędlin
Krajalnica Ma-Ga 613p to krajalnica klasy premium do wędlin, nadająca się do sklepów mięsnych, spożywczych oraz marketów.
250 mm
16 mm
12 miesięcy
160 W
397 mm
615 mm
407 mm
23 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice do wędlin
Tak
789215
0.75 kW
Elektryczne
Piły do kości
0.37 kW
Elektryczne
Pakowarki próżniowe
735 W
Elektryczne
Kotleciarki
735 W
Elektryczne
Kotleciarki
0.75 kW
Elektryczne
Piły do kości
250 mm
16 mm
12 miesięcy
160 W
397 mm
615 mm
407 mm
23 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice do sera
Tak
300 mm
4 mm
12 miesięcy
250 W
560 mm
640 mm
600 mm
65 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice automat. do wędlin
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice półautomat. do sera
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice półautomat. do wędlin
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice półautomat. do sera
300 mm
24 mm
12 miesięcy
250 W
520 mm
675 mm
613 mm
58 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice półautomat. do wędlin
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
250 mm
16 mm
12 miesięcy
120 W
455 mm
570 mm
450 mm
23 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice do sera
Tak
250 mm
16 mm
12 miesięcy
120 W
455 mm
570 mm
450 mm
23 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice do wędlin
Tak
300 mm
28 mm
12 miesięcy
250 W
495 mm
655 mm
510 mm
39 kg
230 V
Teflonowy
Krajalnice do sera
Tak
300 mm
28 mm
12 miesięcy
250 W
495 mm
655 mm
510 mm
39 kg
230 V
Stalowy
Krajalnice do wędlin
Tak
Krajalnica Ma-Ga 612p to wysokiej jakości krajalnica do wędlin, nadająca się do sklepów mięsnych, spożywczych oraz marketów. W ofercie posiadamy również materiały eksploatacyjne do tego modelu, jak np. nóż do krajalnicy 612p.
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej