Urządzenia chłodnicze sklepowe są niezbędne dla każdego lokalu handlowego, kawiarni czy stoiska, które chce podjąć się sprzedaży produktów przechowywanych w specjalnych warunkach, zapewniających odpowiednią przydatność do spożycia.
Istnieje wiele rodzajów urządzeń chłodn...
Urządzenia chłodnicze sklepowe są niezbędne dla każdego lokalu handlowego, kawiarni czy stoiska, które chce podjąć się sprzedaży produktów przechowywanych w specjalnych warunkach, zapewniających odpowiednią przydatność do spożycia.
Istnieje wiele rodzajów urządzeń chłodniczych do sklepu, stąd wybór dla nabywcy może być bardzo trudny. Jednak przed wyborem należy zastanowić się nad kilkoma ważnymi aspektami, które pomogą w podjęciu kluczowej decyzji:
Przechadzając się po sklepie zauważyć można kilka modeli urządzeń chłodniczych. Pierwszą kategorią są lady chłodnicze służące do eksponowania przechowywanej żywności np. ciast, tortów, produktów mlecznych, garmażeryjnych i innych w temperaturze od +7 do +10 stopni. Można je dopasować zarówno do małych, jak i wielkogabarytowych powierzchni. Modele dostępne są z lub bez agregatu.
Drugą kategorią są regały chłodnicze służące do eksponowania towaru o krótkim terminie przydatności do +10 stopni Celsjusza. Półki pomagają klientom dostać się do upatrzonej żywności. Boki regału mogą być zabudowane lub przeszklone. Przeznaczony jest do ciągłej pracy.
Inną kategorią są wielkogabarytowe szafy chłodnicze i stanowią idealne rozwiązanie dla dużych sklepów i hipermarketów. Te urządzenia chłodnicze przeznaczone są do przechowywania produktów, które wymagają odpowiednich warunków, żeby na długo zachowały świeżość.
Standardowe witryny chłodnicze służą do przechowywania sałatek i soków, mięsa i nabiału. Z jednej strony można schludnie i z pomysłem wyeksponować produkty, z drugiej urządzenie utrzymuje niskie temperatury. Witryny cukiernicze to dobry wybór dla każdej cukierni, piekarni czy kawiarni. Możliwość połączenia w wybrane ciągi i wmontowane oświetlenie pozwala lepiej eksponować ciasta i torty o podwyższonej wilgotności powietrza.
Żaden sklep czy kawiarnia szczycące się świeżymi lodami nie mogą obyć się bez dystrybutorów do lodów gałkowatych przechowywanych krótkoterminowo w specjalnych kuwetach. Jak sama nazwa mówi, dostępne są także witryny sałatkowe służące nie tylko do ekspozycji sałatek, ale i owoców oraz surówek. Estetyczny wygląd oraz zabudowa są niezbędnikiem dla każdego baru oraz restauracji ze stanowiskiem samoobsługowym. Wybór urządzeń chłodniczych jest dość trudny i specyficzny, ale skupiając się na realnych możliwościach sklepu czy punktu sprzedaży oraz odpowiedniej organizacji powierzchni można dobrać sprzęt służący długie lata.
Sprawdź również ofertę pojemników GN dopasowanych do urządzeń chłodniczych oraz urządzeń gastronomicznych.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
852103
450 mm
100 l
682 mm
675 mm
Witryny
XS802
Zamrażarki skrzyniowe
852104
450 mm
682 mm
675 mm
Witryny
XS701
Zamrażarki skrzyniowe
852105
450 mm
682 mm
675 mm
Witryny
XS602
Zamrażarki skrzyniowe
777134
prąd
400 mm
1450 mm
260 mm
Witryna chłodnicza
844540
335 mm
1200 mm
435 mm
Witryna chłodnicza
844741
335 mm
1600 mm
435 mm
Witryna chłodnicza
844840
335 mm
1800 mm
435 mm
Witryna chłodnicza
700342
230 V
600 mm
90 l
620 mm
720 mm
Urządzenia chłodnicze
47.6kg
AKT S0795 00EV
Witryna chłodnicza
00019428
Witryny sałatkowe
00019427
Witryny sałatkowe
700965
Zamrażarki skrzyniowe
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej