W gastronomii istnieje bardzo wiele urządzeń, które mają na celu odpowiednie przygotowanie potraw do spożycia. W zależności od jakości samego lokalu gastronomicznego, znajdują się tam przeróżne urządzenia. Jednym z takich urządzeń, często wręcz niezbędnym w przygotowywaniu dań są salamandry gastronomiczne. Każdy lokal gastronomiczny dokłada star...
W gastronomii istnieje bardzo wiele urządzeń, które mają na celu odpowiednie przygotowanie potraw do spożycia. W zależności od jakości samego lokalu gastronomicznego, znajdują się tam przeróżne urządzenia. Jednym z takich urządzeń, często wręcz niezbędnym w przygotowywaniu dań są salamandry gastronomiczne. Każdy lokal gastronomiczny dokłada starań, żeby goście byli zadowoleni, a to oznacza, że musi dołożyć starań, żeby ludzie dostali potrawy szybko.
To specyficzne urządzenia, które bardzo przydają się do szybkiego przygotowania potraw. Są to urządzenia elektryczne, często wykonane ze stali nierdzewnej, co daje im możliwość długiego i bezproblemowego użytkowania. Popularny w restauracjach salamander gastronomiczny służy do szybkiego rozmrażania potraw choć nie tylko. Bardzo często są to urządzenia, w których można grillować potrawy czy piec. W małej gastronomii doskonale się sprawdzają w przygotowywaniach grillowanych kanapek czy innych potraw. Można też w nich robić zapiekanki, hamburgery czy hot-dogi. W dużych restauracjach doskonale zdają egzamin w kwestii grillowania lub opiekania poszczególnych elementów w zależności od zamówionej potrawy. Tak naprawdę salamandry gastronomiczne łączą w sobie kilka urządzeń. W tym jednym sprzęcie można zawrzeć urządzenie do rozmrażania, do zapiekania, opiekania, grillowania i wielu innych działań związanych z gotowaniem i przygotowywaniem potraw.
Bez żadnych problemów można ich użytkować zamiast innych urządzeń, choć nie wszystkich. Nie da się w nich gotować. W dużych restauracjach salamandry gastronomiczne są stosowane jako uzupełnienie innych urządzeń, ponieważ dań jest robionych tak dużo, że jeden salamander nie spełni swojej roli. W pojedynczych urządzeniach jedno danie grilluje się, drugie opieka a trzecie rozmraża. Dlatego jest to użyteczne urządzenie. W małych restauracjach czy punktach gastronomicznych doskonale spełni on swoją rolę.
Oprócz salamandrów, często w gastronomii wykorzystywane są też pojedyncze urządzenia. Jeśli nawet w danym barze czy restauracji jest salamander lub nawet dwa, w większych lokalach z pewnością znajdzie się też oddzielny opiekacz gastronomiczny, toster czy grill. Czemu? Ponieważ choć salamander daje możliwość zrobienia rozmaitego przygotowywania potraw w jednym urządzeniu, to gdy potrzebujemy wielu potraw, trudno czekać aż zrobi się jedna potrawa, tylko trzeba robić kilka naraz. Dlatego oprócz jednego wielofunkcyjnego urządzenia, często w takich lokalach są też rozmaite pojedyncze urządzenia.
Restauracje starają się, by dania były zrobione szybko i rzetelnie, w związku z czym wyposażają się ą w przeróżne urządzenia. Wspaniałym pomysłem są wielofunkcyjne sprzęty, jednak bardzo przydają się też jednofunkcyjne urządzenia. W malutkich punktach gastronomicznych, gdy miejsce jest na wagę złota, takie urządzenia są doskonałym rozwiązaniem. Każda restauracja i każdy punkt gastronomiczny starają się, by danie było zrobione szybko i bez większych problemów, dlatego wybór sprzętów do lokalu jest wyjątkowo istotny. Tak naprawdę jest podstawą do sprawnego działania lokali i zadowolenia potencjalnych gości.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
100532
375mm
910 mm
425 mm
400 V
OBRÓBKA ŻYWNOŚCI
29,5 kg
00000379
Opiekacze, salamandry
00000378
Opiekacze, salamandry
00000377
Opiekacze, salamandry
00000376
Opiekacze, salamandry
100528
Opiekacze, salamandry
100524
Opiekacze, salamandry
A100205
Opiekacze, salamandry
100211
Opiekacze, salamandry
151510
Opiekacze, salamandry
101554
Opiekacze, salamandry
101546
Opiekacze, salamandry
101548
Opiekacze, salamandry
101552
Opiekacze, salamandry
101547
Opiekacze, salamandry
779161
prąd
300 mm
460 mm
440 mm
Opiekacze, salamandry
779131
prąd
300 mm
460 mm
305 mm
Opiekacze, salamandry
261309
2600 W
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
NIE
A151300
1.7 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
A151600
3 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
777102
3.2 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
777101
2 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
264607
2800 W
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
NIE
777351
3 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
779060
2.5 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
779198
Opiekacze, salamandry
777102
3.2 kW
Elektryczne
Opiekacze, salamandry
779131
prąd
300 mm
460 mm
305 mm
Opiekacze, salamandry
779161
prąd
300 mm
460 mm
440 mm
Opiekacze, salamandry
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej