Obróbka mechaniczna jest to proces, podczas którego obrabiany element zmienia swój kształt poprzez oddzielenie jego fragmentów.
Obróbka mechaniczna żywności to między innymi: krojenie, cięcie, szatkowanie i obieranie. Słowem - wszystko co sprawia że produkt zmienia swoją formę.
Obróbka mechaniczna żywności to niezbędna czynność przy tworzeniu ró...
Obróbka mechaniczna jest to proces, podczas którego obrabiany element zmienia swój kształt poprzez oddzielenie jego fragmentów.
Obróbka mechaniczna żywności to między innymi: krojenie, cięcie, szatkowanie i obieranie. Słowem - wszystko co sprawia że produkt zmienia swoją formę.
Obróbka mechaniczna żywności to niezbędna czynność przy tworzeniu różnego rodzaju potraw. W punktach gastronomicznych i restauracjach niezbędne są specjalnie przeznaczone do tego urządzenia, które pozwalają wykonać to sprawnie i szybko. Ważne, aby urządzenia takie były najwyższej jakości, co zapewnia bezpieczną i efektywną pracę.
Na rynku dostępna jest ogromna ilość maszyn kuchennych, dobrze jest więc dokładnie zapoznać się z ofertą sklepów.
Wszystkie te urządzenia do obróbki mechanicznej dostępne są w wielu wariantach. Różnią się między innymi ceną, wielkością i wydajnością. To od właścicieli lokali gastronomicznych czy sklepów lub fabryk zależy, na który wariant oferowanego sprzętu się zdecydują. Pod uwagę przy wyborze należy wziąć miejsce gdzie urządzenie będzie używane, częstotliwość jego używania i ilość produktów, która będzie oddawana obróbce.
Naturalnie w dużej restauracji należy być przygotowanym na to że dana maszyna będzie w ciągłej eksploatacji, więc powinna być ona nastawiona na dużą ilość przerobionego produktu w krótkim czasie. Natomiast w małej gastronomii wystarczą urządzenia o słabszych parametrach. Wiele z tych urządzeń używanych jest również w gospodarstwach domowych, gdzie również potrzebna jest obróbka mechaniczna. Na przykład mikser już dawno zastąpił tradycyjne mieszanie. Dzięki temu nie tylko oszczędzamy czas, ale i zrobione jest to w lepszy sposób i z mniejszym wysiłkiem i narażeniem na zranienia.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sklepu, a na pewno każdy komu kuchnia nie jest obca znajdzie tam coś odpowiedniego dla siebie w dobrej cenie.
Podkategorie:
00000300
0,4
Miksery
Kotleciarki
280416
12 miesięcy
4.5
Tarcza wiórki
NIE
280317
12 miesięcy
7 mm
Tarcza wiórki
NIE
Szatkownice
Szatkownice
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
370235
230 V
435mm
500 mm
445 mm
Wilki do mięsa
32 kg
174303
230 V
560 mm
410 mm
400 mm
Krajalnice ręczne
22.3kg
A150067
230 V
221 mm
4.28l
358mm
353mm
Roboty kuchenne
10.5kg
A150063
230 V
221 mm
4.28l
358mm
353mm
Roboty kuchenne
10.5kg
Kotleciarki
Wilki do mięsa
Wilki do mięsa
735 W
Elektryczne
Kotleciarki
735 W
Elektryczne
Kotleciarki
721581
Kotleciarki
721129
0.25
190
350
230 V
Wilki do mięsa
721121
0.8
499
550
230 V
Wilki do mięsa
721570
0.37
310
500
230 V
Kotleciarki
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej