Akcesoria cukiernicze to przedmioty, które pomogą w stworzeniu pysznych tortów, ciast i innych słodkich potraw. Jeśli w naszej restauracji proponujemy własnoręcznie przygotowywane ciasta, to powinniśmy zwrócić uwagę na to, czy mamy w kuchni odpowiednie do tego narzędzia. Pomogą one kucharzowi pracować szybciej, a jego wyroby będą bardziej efekto...
Akcesoria cukiernicze to przedmioty, które pomogą w stworzeniu pysznych tortów, ciast i innych słodkich potraw. Jeśli w naszej restauracji proponujemy własnoręcznie przygotowywane ciasta, to powinniśmy zwrócić uwagę na to, czy mamy w kuchni odpowiednie do tego narzędzia. Pomogą one kucharzowi pracować szybciej, a jego wyroby będą bardziej efektowne.
Zarówno w restauracji, jak i w cukierni powinny znaleźć się akcesoria cukiernicze. Na pewno jeśli prowadzimy lokal, to w swojej ofercie mamy także desery. Te słodkie dania powinny cieszyć nie tylko podniebienie, ale także oczy. Podstawowym elementem wyposażenia będzie więc łyżka do lodów. Przedmiot ten pozwoli na odpowiednie ułożenie zimnego deseru. Jako że łyżka tego typu jest wykonana ze stali, to możemy umyć ją w zmywarce, co jest oszczędnością czasu. Przydać się mogą także formy do modelowania. Jeśli w naszej ofercie deserów są ciastka, to ciekawiej będzie wyglądać danie złożone z różnorodnych kształtów. Goście na pewno docenią starania o estetykę potraw. Pracę ułatwi także łopatka kątowa. Dzięki niej sprawnie nałożymy ciasto na talerz. W restauracji przyda się także worek do szprycowania i kilka końcówek do niego. Takie narzędzie jest niezbędne, gdy chcemy ozdobić deser dla gościa własnoręcznie zrobionym owocowym lub czekoladowym sosem. Różnorodność wzorów, które możemy wykonać dzięki temu przedmiotowi jest naprawdę duża. Goście zwrócą uwagę na taką dbałość o szczegóły. Kolejny przedmiot, którego nie może zabraknąć w naszej kuchni to kuchenne rękawice. Zużywają się szybko i jeśli zapomnieliśmy uzupełnić zapasy, to trzeba to zrobić jak najszybciej. Ten przedmiot zapewnia bezpieczeństwo w czasie chociażby wyjmowania ciast z piekarnika. Dlatego też powinien być dostępny w dużej ilości w kuchni każdej restauracji.
Jeśli prowadzimy cukiernię, w której goście mogą zjeść coś słodkiego i napić się kawy, to zwróćmy uwagę na te akcesoria, które usprawnią pracę i poprawią estetykę proponowanych przez cukiernię słodkości. Zadbać musimy o podstawy, czyli odpowiedniej jakości wałek do ciast. Powinien mieć przede wszystkim nieprzywierającą powłokę. Podstawowym wyposażeniem kuchni, w której pracuje cukiernik są oczywiście worki do szprycowania z końcówkami. Końcówki te powinny być różnych rozmiarów, co da większe pole do popisu. Do rozprowadzania kremu sprawdzi się także skrobka. Możemy jej użyć również do bitej śmietany. W wyposażeniu musi się znaleźć pędzel cukierniczy. Dzięki niemu w łatwy sposób polukrujemy wyroby. Kolejny niezbędnik to sito do przesiewania, ważne w produkcji ciast. Jeśli do estetyki dań przykładamy naprawdę dużą wagę, to potrzebujemy narzędzi, które pomogą ozdobić słodkie wyroby. Sprawdzą się do tego szablony do dekoracji. Uzyskamy nimi różnorodne kształty. Będziemy mogli ozdobić ciastka czekoladowym kwiatkiem, gwiazdką lub serduszkiem. Pokażemy w ten sposób gościom, że przywiązujemy wagę do każdego szczegółu dania. W poniższej kategorii znajduje się także palnik do kremu brulee. To urządzenie sprawdzi się także do karmelizowania innych słodkich dań. Jeśli w cukierni proponujemy lody gałkowe, to potrzebujemy kuwety do lodów. W takich pojemnikach najlepiej widać naszą ofertę, dzięki czemu goście będą mogli podjąć szybko decyzję. Przyda się także stojak na wafle oraz maszyna do bitej śmietany. Ozdobimy nią nie tylko lody, ale także mrożoną kawę i inne desery.
Podkategorie:
Filtruj
Ładowanie...
290927
430 mm
230 mm
400+160 mm
Akcesoria cukiernicze
25 kg
101929
260 mm
130 mm
217 mm
Akcesoria cukiernicze
0.49kg
MCV/5
Akcesoria cukiernicze
MCV/2
Akcesoria cukiernicze
525403
Akcesoria cukiernicze
525363
Akcesoria cukiernicze
525253
Akcesoria cukiernicze
511532
Akcesoria cukiernicze
511452
Akcesoria cukiernicze
511402
Akcesoria cukiernicze
511352
Akcesoria cukiernicze
511302
Akcesoria cukiernicze
511252
Akcesoria cukiernicze
501160
Akcesoria cukiernicze
334119
Akcesoria cukiernicze
501195
Akcesoria cukiernicze
501125
Akcesoria cukiernicze
501155
Akcesoria cukiernicze
533261
Akcesoria cukiernicze
533260
Akcesoria cukiernicze
525362
360 mm
Akcesoria cukiernicze
525252
250 mm
Akcesoria cukiernicze
525402
400 mm
Akcesoria cukiernicze
557112
220
445
Akcesoria cukiernicze
NIE
550526
500
Akcesoria cukiernicze
NIE
528034
45 mm
80 mm
Akcesoria cukiernicze
557112
220
445
Akcesoria cukiernicze
NIE
528035
45 mm
100 mm
Akcesoria cukiernicze
550526
500
Akcesoria cukiernicze
NIE
528036
45 mm
120 mm
Akcesoria cukiernicze
SAS Spółka z o.o. Sp.k. powstała w 2008 roku, ale jest kontynuatorem działalności realizowanej pod marką SAS od 1990 roku (najpierw jako Zakład Handlowo-Usługowy "SAS" Sławomir Strzempek, później SAS Sp. z o.o.). Firma od początku swojej działalności siedzibę ma w Zielonej Górze przy ul. Chmielnej 15. Aktualnie posiadamy również 2 biura handlowe: w Gorzowie ul. Okólna 29 oraz Poznaniu ul. Główna 31 oraz ponad 30 pracowników - fachowców w swoich dziedzinach (większość z ponad 5 letnim stażem
Czytaj więcej